Nepal: paragliding, neushoorns en tempels

En verder in Nepal..

Voor de eerste keer paragliding. Zo stonden we boven op een berg en zo waren we als een vogel in de lucht. Zwevend boven de stad Pokhara, hangend in een soort harnas en genieten van het uitzicht terwijl mijn ‘piloot’ met 2 stuurlijnen bepaalde waar we naar toe vlogen.

 

Voor de eerste keer neushoorns en krokodillen in het wild spotten. Dit deden we in Chitwan National Park, het eerste nationaal park in Nepal en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Indische neushoorn leeft hier in grote getalen want Chitwan huisvest de op een na grootste populatie ter wereld. In het park leven ook de Bengaalse tijger, meer dan 350 vastgestelde vogelsoorten, één wilde olifant, beren, herten, buffalo’s, pauwen en krokodillen. Tijdens een kanotocht, dat ons dieper het park in bracht, zagen we veel krokodillen. Heel stil lagen ze aan de oever te loeren. Ze bewogen niet en soms zag je alleen maar 2 ogen uit het water steken. Je wilt niet in deze rivier vallen 🙂  . Daarna begon onze jungle tocht, waarbij we met 2 gidsen begonnen te lopen. Vooraf kregen we instructies: loop zachtjes, als je een tijger of iets dergelijks ziet sta stil en loop rustig achteruit, als ik zeg ‘klim in een boom’, klim dan in een boom, als je moet wegrennen laat je rugzak dan achter zodat het dier afgeleid wordt door de geur en dat soort tips kregen we. We liepen de hele dag door de jungle en volgden de sporen van tijgers, neushoorns en beren. Tijgers en beren hebben we helaas niet gezien. Wel veel Bambies, pauwen, buffalo’s en neushoorns die een modderbad namen. De wilde olifant helaas ook niet, maar wel veel olifanten die als vervoersmiddel werden gebruikt, arme beestjes.

img_2905img_2901-1img_2909-1

 

Tot slot, tempels bezoeken waaronder Swayambhunath Temple oftewel de Monkey temple vanwege de vele aapjes die hier rondlopen.

img_2999
img_2958-2tempimageforsave-1

Liefs uit Khatmandu

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s